Wie is Saskia?

© Sharon Driscoll Schuur

© Sharon Driscoll Schuur

 

Ik ben Saskia Pekelharing. Als kind noemde iedereen mij ‘pekeltje’.

Sinds 2007 ben ik werkzaam als Freelance Illustrator.
Met mijn illustraties vlieg ik je terug naar je kindertijd vol fantasie, ontdekkingstochten en verkleedpartijen. Mijn werk is vrolijk, grappig en spreekt kinderen van alle leeftijden aan.

De afgelopen 7 jaar heb ik in Kenia en New York gewoond en gewerkt. Recent ben ik teruggekeerd naar Nederland en na twee jaar Den Haag, woon en werk ik momenteel werk ik op een prachtig plekje in Heino, Overijssel.

Nieuwe plekken met nieuwe mensen, nieuwe kleuren en nieuwe dieren blijven mij inspireren. Alles en iedereen met een eigen, uniek verhaal. Dat zie je terug in mijn werk.
In Kenia kwamen de olifanten en de felle kleuren mijn illustraties in. In New York zag je in mijn illustraties al snel meer gebouwen en meer kinderen, maar ook de eekhoorntjes uit Central Park. Nu, terug in Nederland, zijn veel van de dieren uit de afgelopen jaren gebleven, maar de zeehondjes en zeemeeuwen en konijnen zijn ook al gesignaleerd.

Naast mijn werk als illustrator, geef ik ook illustratielessen. Les geven aan kinderen vind ik heel leuk en inspirerend om te doen. Ik geef ook les aan kinderen in het speciaal onderwijs voor de Fiep Westendorp stichting en stichting Papageno. Tijdens mijn lessen vind ik het belangrijk dat elk kind op eigen niveau kan werken, kinderen het werk uitdagend vinden en dat iedereen minstens lol heeft gehad. Het maakt mij supertrots als kinderen iets maken, waarvan ze zelf van tevoren nooit gedacht hadden dat ze het zouden kunnen. Elk kind heeft recht op een succeservaring en ik help ze daar graag bij!

 

Dit positieve zie je ook terug in mijn werk. De geboorte van een kind is vaak het meest bijzondere moment in het leven van ouders. De kaartjes en schilderijen van Pekeltje zijn een blijvende en unieke herinnering aan deze bijzondere gebeurtenis.